‘Sunt foarte multe diferențe între USL și ceea ce s-a construit deocamdată / Nu sunt atât de îngrijorat, paradoxal, de soarta PNL’

Crin Antonescu, fost lider PNL, a comentat joi, la Antena3 CNN, decizia luată de PSD și PNL privind lista comună la europarlamentare, spunând că este „singura asemănare deocamdată” cu USL. „În rest, sunt foarte multe diferențe”, a subliniat Antonescu, mărturisind totodată că, „paradoxal”, nu este îngrijorat de soarta PNL, la fel cum sunt unii liberali care au început să-i cânte prohodul.

„A fost vorba despre o construcție politică atunci, este un început sau o formă de construcție acum. Singura asemănare deocamdată (n.red cu USL), care este parțială, este că cele două partide se vor prezenta cu o listă comună la alegerile pentru Parlamentul European. Asemănarea constă că această formulă de asociere va fi supusă validării publice prin vot. În rest, sunt foarte multe diferențe între USL și ceea ce s-a construit deocamdată sau s-ar putea construi. Eu nu sunt atât de îngrijorat, paradoxal, cum văd că sunt foarte, foarte mulți îngrijorați de soarta PNL. Pe de o parte i se cântă prohodul de foarte multă vreme, ceea ce nu este cazul”, a spus Crin Antonescu.

Întrebat despre posibilitatea susținerii de către liberali a unui social-democrat la prezidențiale, Crin Antonescu a spus că „lecții nu dau, analize nu fac”.

„Deciziile pe care un partid le ia se judecă în raport cu contextul internațional pe care îl trăim. Noi nu putem în situația actuală să continuăm să facem un program de țară prin lupta împotriva PSD. Asta face dl Orban (n.red Ludovic), în fine. Eu cred că PNL poate produce candidați câștigători la președinția României. Cred că este normal ca un partid de talia sa să aibă o astfel de aspirație, dar ce se va întâmpla mai departe n-am de unde să știu acum”, a adăugat fostul lider PNL.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482