Alina Gorghiu – întâlnire cu membrii Ligii parlamentare de prietenie a Japoniei cu România

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a avut, marţi, o întâlnire cu membrii Ligii parlamentare de prietenie a Japoniei cu România în care s-a discutat, printre altele, despre criza umanitară declanşată de agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

“De la Tokyo: ieri (marţi – n.r.) m-am întâlnit cu membrii Ligii parlamentare de prietenie a Japoniei cu România. Ca senator, mă bucur să ştiu că avem un refresh al cooperării parlamentare româno-japoneze. Asta înseamnă parteneriatul strategic între România şi Japonia. Cooperare strânsă pe toate palierele. Îl aştept pe preşedintele ligii de prietenie, Ichiro Aisawa, din nou la Bucureşti cât de curând”, a scris, miercuri, Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, în cadrul întâlnirii au fost discutate, printre altele, teme precum criza umanitară declanşată de agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

“Am discutat despre proiectele economice, despre criza umanitară declanşată de agresiunea rusă împotriva Ucrainei şi despre eforturile japonezilor de a da o mână de ajutor Ucrainei, dar şi Republicii Moldova. În cadrul Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, Japonia a acordat 12 milioane de dolari Republicii Moldova. Continuăm colaborarea şi în domeniul combaterii dezinformării şi propagandei, mai ales în acest context geopolitic dificil”, arată Alina Gorghiu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3016