S-a anulat ședința coaliției: declarația care a aruncat totul în aer (Surse)

Liderii coaliției de guvernare ar fi trebuit să se întâlnească, duminică, într-o ședință în care ar fi urmat să decidă dacă vor comasa sau nu vor comasa alegerile din 2024.

Conform surselor noastre, ședința de coaliție s-a anulat, asta după ce purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a ieșit public și a spus că negocierile sunt aproape închise și se va face comasarea.

Cei de la PSD s-au enervat din cauza faptului că liberalii ”aruncă fumigene” și au decis să nu se mai prezinte la ședință.

Conform surselor din PSD, social-democrații le-au transmis liberalilor că ”nu se o prioritate pentru noi comasarea acum”.

În aceste condiții, o nouă ședință ar putea fi convocată pentru miercuri, dar dacă se va decide comasarea, atunci calendarul va fi unul foarte strâns.

Declarația care a aruncat coaliția în aer

Este foarte probabil să ajungem la soluția comasării alegerilor, dar, în orice fel de scenariu, PNL este pregătit pentru alegeri, spune purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe. „Credem că avem maturitatea să guvernăm împreună”, adaugă el, informează Mediafax.

„Este foarte probabil să ajungem la această soluție (comasarea alegerilor – n.r.). Ne dorim să punem capăt acestui episod. În orice fel de scenariu, vă pot asigura că PNL este pregătit pentru alegeri, are candidați pentru toate funcțiile, guvernarea va merge mai departe, nu va exista niciun fel de sincopă. Credem că avem maturitatea să guvernăm împreună, responsabil și să ne prezentăm separat în alegeri, dacă o fi cazul, dacă nu, evident că guvernarea de coaliție a fost și rămâne o oportunitate de a oferi stabilitate României”, a declarat Ionuț Stroe, la Antena 3 CNN.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482