Președintele Consiliului de miniștri al Italiei, Giorgia Meloni, a declarat cu ocazia ședinței comune de guvern româno-italiane că ”Deținuții își vor ispăși pedeapsa în țara lor!, cu direcție la condamnații români care se ascund în Italia sub diverse pretexte și care până acum din diverse motive nu prea au fost extrădați în România.
De menționat că premierul Marcel Ciolacu a reușit să rezolve problema într-un timp record, în timp ce ministrul Justiției, Alina Gorghiu, nici măcar nu a făcut deplasarea în Italia cu echipa guvernamentală – asta însă nu a oprit-o să posteze pe Tiktok mesaje de Sfântul Valentin în care amenința fugarii.
Vezi și: Catalogul ‘fugarilor’ români – Ministerul Justiției prezintă lista vedetelor căutate și stadiul eforturilor de a-i aduce în țară
Relații mult mai apropiate și mai directe între România și Italia
”Dorim să ne consolidăm cooperarea pentru a combate terorismul, amenințările la adresa securității cibernetice și crima organizată. În acelaşi timp, îi mulțumesc premierului Ciolacu pentru colaborarea și disponibilitatea deplină arătată în materie de justiție. Am împreună multe puncte împreună cu miniştrii noştri, nu le voi menționa pe toate, dar credem, de exemplu, că este importantă provocarea care priveşte posibilitatea ca deținuții condamnați definitiv să își ispășească pedeapsa în țara de origine”, a spus primul ministru Giorgia Meloni cu ocazia declarațiilor comune cu premierul român Marcel Ciolacu la finalul întâlnirii din cadrul summitului interguvernamental Italia-România de la Villa Pamphilj, la Roma.
”Mă aflu aici pentru a trimite un semnal companiilor italiene, veniți să investiți în România pentru că nu aveți decât de câștigat”, a spus premierul României, Marcel Ciolacu, în cadrul declarațiilor comune cu premierul Giorgia Meloni, la finalul întâlnirii lor de la Villa Pamphilj din Roma, în cadrul summitului interguvernamental Italia-România.
”În ultimele zile am fost în vizită la un șantier naval cu acționari italieni unde lucrează 4 mii de oameni, am fost plăcut impresionat de condiții”, a spus Ciolacu, adăugând că colaborarea la nivel de afaceri poate ”face ca competitivitatea economică a celor două ţări să fie mai mare”, un context în care ”pot fi dezvoltate inițiative comune”.