S-a deschis prima anchetă după ce buletinul lui Ciolacu a ajuns pe mâinile hackerilor/ STS face precizări

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat și colaborează cu alte autorități cu competente în domeniul securității cibernetice la investigarea incidentului, afirmă, pentru MEDIAFAX, Mihai Rotariu.

„Directoratul National de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat despre breşa de securitate de la Camera Deputaţilor și colaboreaza în acest moment cu alte autorități cu competente în domeniul securității cibernetice la investigarea incidentului”, spune pentru MEDIAFAX coordonatorul Direcţiei Comunicare, Marketing şi Media al DNSC, Mihai Rotariu.

El precizează că, fiind o investigație care este în derulare, în acest moment nu poate oferi mai multe detalii.

O breșă de securitate a avut loc la Camera Deputaților, după ce au fost furate date. „În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor”, transmite Secretariatul General al Cemerei Deputaților.

O plângere va fi depusă la DIICOT.

UPDATE  16:12 – Primele precizări de la STS

Ca urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public privind incidentul informatic de la Camera Deputaților, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presă al STS precizează că STS nu asigură administrarea sau securitatea cibernetică a sistemului informatic respectiv.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878