Date personale de la Camera Deputaților, furate de hackeri

O breşă de securitate a avut loc marţi, la Camera Deputaţilor, fiind furate o serie de date, iar Secretariatul General redactează o plângere la DIICOT, conform News.ro.

UPDATE, ora 14.46 – Cartea de identitate a premierului Marcel Ciolacu, dar și cea a lui Alfred Simonis – președintele Camerei Deputaților – au apărut pe Dark Web.

Instituţia precizează că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public.

Secretariatul General al Camerei Deputaţilor a confirmat pentru News.ro că a avut loc o breşă de securitate la instituţie.

„A avut loc, într-adevăr, o breşă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. Ca urmare a acestei situaţii, Departamentul specializat din Camera Deputaţilor redactează o plângere la DIICOT”, anunţă Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

”Este important de menţionat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public”, mai arată instituţia.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878