Actul de identitate al lui Ciolacu a ajuns pe mâinile hackerilor, după atacul cibernetic. Unde a fost postat/ FOTO

În urma atacului cibernetic de la Camera Deputaților, hackerii care au spart baza de date a instituției au obținut informații confidențiale inclusiv despre premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit informațiilor obținute de stirileprotv.ro, actele de identitate ale mai multor deputați au ajuns pe mâinile hackerilor.

Cartea de identitate a premierului Marcel Ciolacu, dar și cea a lui Alfred Simonis – președintele Camerei Deputaților – au apărut pe Dark Web.

Totodată, Digi 24 anunță că un telespectator care lucrează în domeniul IT a informat că pe un site de specialitate a văzut un anunț în care un grup de hackeri se laudă că a spart baza de date a Camerei Deputaților și că va prezenta date personale ale deputaților dacă nu primesc o răscumpărare.

content-image

S-ar fi cerut deja o răscumărare

Chiar au publicat o parte din informații, respectiv cărți de identitate, inclusiv ale lui Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor.

Printre aceste documente cu caracter personal se află fișe medicale, contracte cu bănci, date privind autoturismele personale.

Hackerii ar fi cerut inclusiv o răscumpărare de 0,8 bitcoin, adică 30.000 de euro.

O breşă de securitate a avut loc marţi, la Camera Deputaţilor, fiind furate o serie de date, iar Secretariatul General redactează o plângere la DIICOT. Mai multe detalii aici:

 

 

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393