Rectorul SNSPA cere Parlamentului să investigheze legăturile lui George Simion cu serviciile secrete din Rusia

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie face un apel către parlamentarii, considerând că este necesară o reacție fermă din partea acestora pentru a limita efectele infiltrării Moscovei în politica internă.

“Președinții partidelor democratice au obligația să lase luptele politice interne partizane și să se reunească sub cupola Parlamentului României pentru a discuta acest subiect de maximă importanță pentru români. Există premise pentru demararea procedurilor legale privind scoaterea AUR în afara legii”, susține rectorul SNSPA.

Pricopie afirmă că de cel puțin 3-4 ani, George Simion vorbește și acționează după cum dictează Putin.

„Toate temele promovate de George Simion în România sunt în interesul Moscovei și în detrimentul țării noastre. Vedem și auzim mesajele sale pro-Kremlin aproape zilnic, numai instituțiile Statului Român nu văd, nu aud și nu dau semne că ar fi preocupate de subiect.

„Trebuie demarate proceduri pentru scoaterea AUR în afara legii”

Cred, însă, că această inacțiune, reală sau simulată, poate avea consecințe asupra traseului democratic al României.

În opinia mea, dacă nu se investighează oficial și la vedere legăturile lui George Simion (și ale altora din jurul său) cu serviciile secrete din Rusia, acest politician de factură legionară va continua să-i păcălească pe români și să afecteze stabilitatea țării.

Din datele deja expuse în spațiul public, există premise pentru demararea procedurilor legale privind scoaterea AUR în afara legii, iar unii dintre pseudo-politicienii acestui partid să fie investigați pentru încălcarea prevederilor constituționale, legale și a jurământului de credință față de poporul român”, subliniază Remus Pricopie.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482