AUR îi amenință pe Gheorghe Flutur și pe primarii din Suceava cu plângeri penale

AUR Suceava îi solicită președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, să spună public dacă pentru manifestația politică de astăzi pe care a pregătit-o a folosit din resursele administrative ale instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Suceava și dacă pentru toate pregătirile de astăzi poate dovedi banii utilizați prin facturi.

„Totodată, solicităm Consiliului Județean Suceava și președintelui acestuia să spună dacă domnul Călin Brăteanu, director al Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava, a avut zi de concediu vineri sau lucra în interes de partid în timp ce era plătit de contribuabilii suceveni. În funcție de răspunsurile primite, ne rezervăm posibilitatea de a sesiza organele competente.

De asemenea, îi atenționăm pe primarii din localitățile sucevene care aduc participanți la contramanifestația lui Gheoghe Flutur că folosirea resurselor primăriilor, precum benzina și mașinile, poate constitui obiectul unor dosare penale de abuz în serviciu. În acest sens, echipe de monitorizare ale AUR Suceava vor nota atent toate numerele de mașini prezente astăzi în jurul perimetrului delimitat pentru contramanifestația organizată de Gheorghe Flutur.

În încheiere, vrem să anunțăm, ca urmare a provocării lansate de domnul Gheorghe Flutur pentru o discuție la Casa de Cultură, că Jandarmeria ne-a autorizat protestul doar începând cu ora 16:00. Pe cale de consecință, îl așteptăm pe domnul Flutur în mijlocul nostru și al sucevenilor de la ora 15:00, așa cum a promis. Aducerea cu arcanul de bucovineni amărâți la manifestațiile de astăzi nu este o practică ce îi face cinste președintelui CJ Suceava. Este luna ianuarie iar asistații sociali de pe lângă primării puteau fi utili altfel în localitățile de baștină”, conform unui comunicat de presă.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482