ruperea legăturilor între partide și managerii de spitale / VIDEO

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, după o vizita la Spitalul Judeţean Oradea, că ar fi cazul să existe o şcoală de manageri de spitale, adăugând că politicul trebuie să se excludă absolut de tot din acest sistem, conform Agerpres.

„vem o şcoală de medicină foarte bună, scoatem medici foarte buni. Cred că este cazul să avem şi o şcoală de manageri de spitale. Politicul trebuie să se excludă absolut de tot din acest sistem, iar managerii de spitale trebuie să urmeze o şcoală. Cred că managerul de aici (dr. Gheorghe Carp, managerul spitalelor unificate din Oradea) poate să fie un bun profesor. Dacă dorim să avem performanţă în sistemul sanitar şi dorim ca să nu continuăm să aruncăm bani într-o gaură fără sfârşit,” a declarat premierul, într-o conferinţă de presă, în care i-a avut alături pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi pe dr. Gheorghe Carp.

Manager unic

El a remarcat faptul că administraţia locală şi conducerea spitalelor au reuşit să unească spitalele din oraş, cu un singur manager.

“În alte părţi, dorim să fragmentăm; fiecare cu spitalul lui, fiecare cu mândria lui. Nu, aşa nu e bine. Viitorul este ce se întâmplă astăzi la dumneavoastră, o recunosc şi vă felicit, domnule manager. Te felicit şi pe tine, Sandu, domnule ministru, pentru că te implici cu adevărat cu proiecte unde există performanţă, unde se salvează vieţi omeneşti, nu unde ne facem că facem act medical, dar de fapt se face paleaţie,” a afirmat premierul.

Managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, a declarat că a discutat cu ministrul Sănătăţii despre o schemă de pregătire a managerilor profesionişti pentru următorii ani, în străduinţa de a deveni, pe mai departe, un centru de referinţă în România, prin colaborarea cu Guvernul României şi Ministerul Sănătăţii.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878