România este în fața unui salt economic pe care îl așteptăm de peste 30 de ani!

După trei ani plini de încercări – pandemie, război la graniță, inflație record, criză energetică – așteptările românilor sunt mai mari ca oricând, mai ales în ceea ce privește creșterea nivelului de trai. În ciuda tuturor crizelor, țara noastră a reușit să-și valorifice potențialul. Am înregistrat în fiecare an creștere economică și PIB-ul pe cap de locuitor a crescut mereu.

Publicația The Economist, citată de Ziarul Financiar, estimează pentru 2024 în România un PIB/locuitor de 19.900 $, în creștere faţă de 15.600 $ în 2023. Această evoluție este remarcabilă, având în vedere că în anul 2012, PIB/locuitor era de 8.700 $. Asta înseamnă că România are o economie în creștere.

Un aspect esențial al acestei creșteri economice este schimbarea modelului economic, trecerea de la un model bazat pe consum la unul axat pe investiții. Acest lucru este reflectat în implementarea unor proiecte majore de infrastructură, mult așteptate de decenii.

România este în fața unui salt economic pe care îl așteptăm de peste 30 de ani! Obiectivul trebuie să fie în continuare creșterea nivelului de trai pentru toți cetățenii!

Trebuie să continuăm să investim în dezvoltarea infrastructurii, în modernizarea școlilor și a spitalelor, precum și în sectoarele care îmbunătățesc calitatea vieții. Nevoile și bunăstarea fiecărui cetățean trebuie să rămână în centrul preocupărilor noastre.

Locul României este în Europa, alături de statele cu care vrem să ne comparăm – Germania, Franța, Italia. Sunt convins că nu mai este mult până când vom reuși să le ajungem din urmă!

Sunt convins că, prin eforturi comune, vom reuși să creștem nivelul de trai al românilor și să facem din România o țară mai prosperă și mai echitabilă, susține senatorul Marius – Alexandru Dunca, Președintele Organizației Județene Brașov a PSD.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482