‘Este, de ce să ne ascundem!? / Din vina noastră, poftim, ca să găsim un vinovat!’

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a comentat joi, la Antena3, semnalul de alarmă tras de Klaus Iohannis privind curentul extremist din România, în contextul alegerilor din acest an.

„Este, de ce să ne ascundem!? Trebuie să ținem cont de interesul României și să fim credibili, fiindcă, după opinia mea, cea mai mare problemă a României și a Europei este lipsa de încredere. A început să dispară încrederea în structurile care guvernează Europa, care guvernează statele”, a spus Tudose.

Întrebat din vina cui, Mihai Tudose a replicat: „Din vina noastră, poftim, ca să găsim un vinovat! Este o vină colectivă”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în România, că toate alegerile din acest an vor trebui să reflecte maturitatea noastră democratică. „Vom rămâne vigilenți în fața curentelor extremiste și nu vom permite afectarea sistemului nostru de valori”, a subliniat președintele.

„Toate alegerile din acest an vor trebui să reflecte maturitatea noastră democratică. România a parcurs cu succes drumul către libertate și democrație, și-a ocupat locul meritat în UE și NATO”, a afirmat șefului statului.

„Vom rămâne vigilenți în fața curentelor extremiste și nu vom permite afectarea sistemului nostru de valori și a principiilor de bază ale societății noastre”, a adăugat Klaus Iohannis.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4761