Marcel Ciolacu este condamnat să candideze la prezidențiale

Marcel Ciolacu este condamnat să candideze la Președinția României, este atuul PSD ca premier, spune la RFI senatorul social-democrat Vasile Dîncu. El comentează pe de altă parte șansele secretarului general adjunct al NATO Mircea Geoană într-o eventuală cursă prezidențială.

Vasile Dîncu despre relația PSD-PNL: ”Noi sperăm că vom reuși să ducem mai departe relația cu PNL. Să sperăm că vom reuși, ambele partide, să scoatem niște scoruri bune, individual, cel puțin la primele alegeri și să vedem ce putem face pentru a face coaliții care să aibă majoritate în viitor”.

În ce condiții ar face PSD un Guvern cu AUR?

”Nu cred că este posibil, există o incompatibilitate în acest moment, de fond, între cele două partide. Nu putem spera că AUR ar putea să-și schimbe tipul de demers pe care îl are, nici discursul anti-PSD, nici discursul antidemocrație (…). Mie mi s-a părut mai mult că există un mit electoral care spune că dacă cineva ajunge cu AUR în turul doi la prezidențiale, câștigă în mod automat, mi s-a părut mai degrabă că multă lume crede în acest lucru și mi s-a părut parcă mai mult că este exagerat oarecum acest pericol al AUR și oportunitatea de a învinge AUR”.

Candidatura lui Mircea Geoană

Ce ar însemna pentru PSD o candidatură a lui Mircea Geoană la prezidențiale?

”Ar putea să fie un competitor cu PSD, pentru că există și o parte de electorat din PSD care are încredere în Mircea Geoană, pe baza carierei lui de social-democrat de dinainte și a carierei internaționale pe care o are”.

Întrebat dacă unii alegători ai PSD s-ar putea îndrepta spre Mircea Geoană, Vasile Dîncu a răspuns: ”E destul de greu să credem asta, mai degrabă domnul Geoană ar pierde o parte din acești susținători pe care-i are în acest moment, pentru că ar fi mobilizați de un candidat al PSD-ului. Dacă ar candida președintele PSD-ului, probabil că aici electoratul lui Mircea Geoană s-ar împărți”.

Ce variante de candidați la prezidențiale are PSD?

”În acest moment, eu nu văd o altă variantă în afară de Marcel Ciolacu. Marcel Ciolacu, ca orice președinte al PSD, în acest moment este oarecum condamnat să candideze, pentru că este premierul nostru, este atuul nostru pentru alegerile următoare. Dacă împreună cu domnia sa vom hotărî că avem un alt candidat pe care să-l susțină partidul, atunci acela va fi, dar deocamdată îl avem pe Marcel Ciolacu, care este candidatul nostru, să zicem așa, virtual”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 1900