AUR se pregătește cu huiduieli și jigniri pentru Ziua Unirii Principatelor. Care este strategia din acest an pentru a strica Mica Unire

Anual, la Iași, în  ziua de 24 ianuarie, Unirea Principatelor de la 1859, au loc manifestări dedicate Micii Uniri, cu ceremonii oficiate de autoritățile locale și centrale.

Tot la Iași avem în paralel o altă tradiție negativă, de câțiva ani, în care instigatori plătiți vin să huiduie și să profereze injurii la adresa oficialităților, în total dezacord cu momentul celebrat. Este vorba despre simpatizanţii AUR și ai lui George Simion, aduși din țară special pentru a strica ceremonia și a huidui discursurile oficiale.

Dacă anul trecut Jandarmeria a delimitat cu garduri de protecție  zona, iar cei care înjurau și se împingeau nu au putut provoca prea multă dezordine, anul acesta aflăm pe surse că simpatizanții AUR au fost cazați chiar la Hotelul Traian din Piața Unirii, pentru a nu mai putea fi ignorați și excluși din mulțimea care a venit să participe la manifestările de Ziua Unirii.

S-au pregătit din timp si militanții și autoritățile

Așa cum au transmis deja, cei de la AUR s-au organizat cu prezență din toată țara și autoritățile se așteaptă ca efortul acestora de a perturba ceremonia să fie considerabile, fiind și an electoral.

AUR a anunțat deja public că va organiza un marș la Iași, din Piața Unirii spre Palatul Culturii.

Din informațiile pe surse, aflăm că simpatizanții au primit directive să huiduie orice persoană de la altă formațiune politică și să facă mult zgomot.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482