‘Nu se execută plăţi, dacă nu sunt îndeplinite regulile’

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a declarat că plăţile prin APIA, solicitate ca urmare a cererilor depuse pentru recoltare de stuf din Delta Dunării, nu vor fi efectuate, dacă nu sunt îndeplinite toate regulile.

„Ştiu că toate aceste măsuri nu au fost aprobate, nu se execută plăţi pentru un astfel de demers, nu numai pentru că a intervenit Parchetul European. Sunt nişte reguli în baza cărora se fac plăţile prin APIA pentru o astfel de activitate şi atât timp cât nu există acele reguli îndeplinite, nu se vor face acele plăţi (…) Înţelegerea mea este că trebuie să ne concentrăm pe problemele reale şi adevărate ale fermierilor”, a explicat Nicolae Ciucă, luni la Senat, conform AGERPRES.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a dispus o anchetă a Corpului de control în vederea verificării legalităţii acordării subvenţiilor pentru terenuri din Delta Dunării, având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la modalitatea de acordare a acestui nou tip de subvenţii. Ministrul Agriculturii a solicitat ca din echipa de control să facă parte şi inspectori Antifraudă.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4761