Gabriela Firea, favorită să câștige alegerile la Primăria Capitalei

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea (candidatul oficial al PSD), este marele favorit la alegerile locale. Nicușor Dan arată că, în contextul în care dreapta va avea mai mulți candidați, atunci PSD va câștiga fără mari probleme.

”Noi avem mereu aceeași poveste și în 2012, și în 2016, și în 2020.

Avem un candidat al PSD, care pleacă drept favorit. Dacă avem mai mulți candidați pe dreapta, atunci câștigă candidatul PSD.

Eu nu exclud să existe un singur candidat al dreptei, încă mai cred că este posibil. Sunt în negocieri cu toate partidele de dreapta, adică cu PNL, USR, PMP, Forța Dreptei și REPER.

Suntem într-o situație mai dificilă decât acum 4 ani pentru că sunt mai multe rânduri de alegeri și se fac altfel calculele. Deocamdată, partidele măsoară candidați, își fac strategiile și nu cred că va mai dura mult până vom avea un anunț oficial.

În sondajele pe care le-am văzut se arată că dacă dreapta are mai mulți candidați, atunci câștigă candidatul PSD.

Eu nu văd posibilă comasarea localelor cu prezidențiale, au specific diferit. La prezidențiale este un tip de mesaj, cu ramificații externe, în timp ce la locale sunt chestiuni care vizează problemele locale. Eu nu cred în scenariul comasării alegerilor prezidențiale cu cele locale.”, a spus Nicușor Dan, la Digi 24.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878