În România intră 450 de camioane de cereale zilnic și ies doar 350. Rămân în țară 100

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că în România intră zilnic sute de tone de cereale din Ucraina pe piața neagră, însă nu a vrut să spună de unde are această informație. În contextul în care Sorin Grindeanu a afirmat că demite toată conducerea Portului Constanța dacă există cea mai mică informație în acest sens, Rareș Bogdan a precizat că nici ministrul Transporturilor și nici premieruș Ciolacu nu știu acest lucru.

„Sunt multe cereale ucrainene care ajung pe piața negară din România. În țară, în fiecare zi intră pe granița – în special Siret, Sighet , granițele de nord – din Ucraina, între 450 și 600 de camioane zilnic.

În afară de asta, 4-5 garnituri de tren cu cereale care pleacă spre Portul Constanța, iar altele pleacă pe granița de vest spre nordul Italiei, Belgia, Franța, Austria, Germania.

O altă parte coboară spre Bulgaria. Aici de vede cât de slab este statul român, instutuțional vorbind. Intră 450 și în loc să iasă tot atâtea, ies de fapt 350. 100 de camioane se golesc de grâu. Și ăla este greul care crează probleme fermierilor români”, a declarat Rareș Bogdan la Prima News.

Întrebat de unde are aceste informații, Rareș Bogdan a refuzat să spună, precizând, generic, că ”din România”.

El a confirmat că acest lucru întreține o piață neagră a cerealelor în România și ceează probleme ferimerilor.

„Problema cea mai mare este că deși din septembrie s-au pus acele sigilii, acel radar electronic care să urmărească acele camioane au găsit o nouă modalitate. Practic le golesc prin trape de sub camioane. Nu le deschid, golesc jumătate”, a dezvălui liberalul.

„Nu este niciun fel de înțelegere obscură, ci este vorba despre slăbiciunea statului român. De cumpărat le cumpără tot crescătorii de animale.

Nu e vorba că le cumpără licuriciul sau ajutăm companiile americane. Este ineficiență în actul de control al acestor transporturi”, a mai precizat Rareș Bogdan.

El a precizat că premierul sau Sorin Grindeanu care au negat astfel de idee, nu sunt părtași, ci nu știu ce se întâmplă.

 

 

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482