Nicolae Ciucă îi cheamă pe senatori din vacanță. Motivul convocării unei sesiuni extraordinare (surse)

Surse politice ne-au declarat că președintele Senatului, Nicolae Ciucă, i-a convocat luni pe senatori într-o sesiune extraordinară.

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a convocat Senatul în sesiune extraordinară, luni, 22 ianuarie, pentru declanșarea procedurii legislative de aprobare a ordonanțelor de urgență adoptate de Guvern pe 17 ianuarie, în vacanţa parlamentară, referitoare la marcajul fiscal comun pentru motorină şi kerosen şi echivalări de permise pentru circulaţia pe drumurile publice, au precizat surse liberale pentru STIRIPESURSE.RO.

După ședința Biroului Permanent al Senatului, proiectele vor intra în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Senatului, prim for sesizat în aceste cazuri. Cele două ordonanțe fac parte din revendicările protestatarilor, au mai precizat sursele citate.

Guvernul a adoptat, în această săptămână, mai multe acte normative.

Astfel, a fost adoptată o ordonanță de urgență privind amânarea punerii în aplicare a Deciziei (UE) 2022/197 a Comisiei din 17 ianuarie 2022 de stabilire a unui marcaj fiscal comun pentru motorină şi kerosen.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393