‘N-ar fi fost rău să mai avem un sprijin’ în criza protestelor

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose spune că „era un pic mai bine” dacă președintele Klaus Iohannis s-ar fi implicat în situația grevei transportatorilor și fermierilor. Invitat la Digi24, fostul premier spune că „n-ar fi fost rău” ca guvernul Ciolacu să fi avut sprijinul președintelui Klaus Iohannis.

Tudose afirmă că nu știe de ce președintele Iohannis nu a avut nicio ieșire pe acest subiect.

„N-ar fi fost rău să mai avem un sprijin. Statul să aibă un sprijin. Un sprijin pentru a îndrepta lucrurile. Repet, eu plec de la premisa că o parte dintre solicitările adevăraților protestatari erau întemeiate și sunt întemeiate. Anumite lucruri chiar au luat-o razna – cu prețuri, cu RCA… Într-adevăr, au luat-o razna. Și prețurile acelea se regăsesc în viața noastră de zi cu zi că ce se adaugă la prețurile de transport, automat sunt în costurile produsului final. Orice ajutor era bun. Dacă tot statul participa: stăm toți la masă – partide politice, guvern, parlament, președinție – era un pic mai bine”, a declarat Tudose.

Potrivit art. 80 alin. (2) din Constituție, „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4761