Dan Tănasă tună și fulgeră după ce Pfizer a dat România în judecată: ‘Cei care au fost responsabili trebuie să plătească

Deputatul AUR Dan Tanasă afirmă, vineri, despre procesul intentat de Pfizer statului român, că cei care au fost responsabili trebuie să plătească, el arătând că procesul ar putea să ne coste peste jumătate de miliard de euro, în condiţiile în care România a plătit deja 1 miliard de euro pe dozele de vaccin.

”România a fost acţionată în judecată de compania farmaceutică Pfizer. Aceasta urmăreşte să oblige ţara noastră să plătească 28 de milioane de doze de vaccin anti-Covid pe care statul român le-a comandat, dar nu le-a mai plătit. Procesul ar putea să ne coste peste jumătate de miliard de euro, în condiţiile în care România a plătit deja 1 miliard de euro pe dozele de vaccin”, spune deputatul AUR într-un comunicat.

Tănasă arată că situaţia este cu atât mai revoltătoare cu cât noi nici măcar nu ştim ce conţin contractele încheiate cu Pfizer pentru livrarea acestor vaccinuri.

”Cei care au fost responsabili trebuie să plătească. Toţi aceşti bani nu ar trebui să fie plătiţi din bani publici, din bugetul de stat. Cei care au instrumentat toată această mascaradă sinistră – Florin Cîţu, Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă, Raed Arafat – ei ar trebui să plătească toate aceste sume exorbitante. Cei care au avut decizia în mâinile lor, cei care au hotărât să facă aceste achiziţii iraţionale, iresponsabile, ar trebui să plătească cu bani din buzunarul lor, nu cu banii românilor”, afirmă parlamentarul AUR.

”Atunci când PSD şi PNL le spun românilor că nu sunt bani, când le spun fermierilor şi transportatorilor că nu au bani să le rezolve revendicările, să vă reamintiţi de miliardul de euro dat de România pe aceste doze de vaccin, să vă reamintiţi de acest dosar pe care Pfizer l-a deschis împotriva României, pentru că nişte băieţi de la PNL şi USR au luat nişte decizii iresponsabile”, mai spune Dan Tănasă.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4761