Guvernul a decis reducerea posturilor la MIPE

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, precizează că a fost finalizat procesul de reorganizare la MIPE, unde se reduc posturile de la 2.343 la 2.166.

„Continuă procesul de reorganizare la nivelul Guvernului cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Noua structură organizatorică a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene are în vedere atât aplicarea măsurilor dispuse prin Legea nr.296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, cât și recomandările Autorității de audit cu privire la nevoia de întărire a capacității administrative a structurilor din cadrul MIPE implicate în managementul programelor finanțate din fonduri europene, care rămâne o prioritate şi pentru perioada de programare 2021-2027”, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

El precizează că, prin reorganizare, se diminuează numărul posturi de la 2.343 la 2.166, exclusiv demnitarii și cabinetele aferente acestora, prin desființarea unui număr de 177 funcții publice vacante.

„Posturile de conducere se reduc de la 12% la 8% din numărul total al funcțiilor”, încheie Constantin.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482