Ce i-au cerut edilii premierului

Consultări online între Marcel Ciolacu și primarii municipiilor din România: Ce i-au cerut edilii premierului

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut joi o întâlnire în format online cu reprezentanții Asociaţiei Municipiilor din România, cu care a discutat despre finanțarea proiectelor de dezvoltare derulate cu fonduri accesate prin PNRR, Programul ”Anghel Saligny” și prin Planul Național de Investiții.

„Șeful Executivului și ceilalți reprezentanți ai Guvernului au evaluat propunerile venite din partea Asociației Municipiilor din România, care au solicitat, până la jumătatea lunii februarie, când este prevăzută închiderea execuției bugetare la nivelul administrațiilor locale, un mecanism de compensare a efectelor deciziei Curții Constituționale privind măsura de redirecționare a banilor încasați din impozite locale”, potrivit unui comunicat de presă.

„Dorința Guvernului este ca oportunitățile de finanțare prin fonduri europene și prin programe naționale să poată fi valorificate în continuare prin investiții, iar continuarea proiectelor asumate este esențială în acest sens”, a dat asigurări premierul Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a solicitat, totodată, Asociației Municipiilor din România o listă cu problemele considerate prioritare, urmând ca în baza acesteia, în perioada imediat următoare, să fie analizate măsurile necesare și sursele de finanțare.

La discuțiile cu reprezentanții municipiilor din România au participat, de asemenea, vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Adrian Veștea, și șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878