Europarlamentarul Daniel Buda a solicitat ajutor european pentru fermieri în plenul Parlamentului European

Europarlamentarul Daniel Buda a solicitat ajutor european pentru fermieri în plenul Parlamentului European

În discursul său din plenul Parlamentului European, europarlamentarul PNL Daniel Buda a solicitat Comisiei Europene să poată sprijini fermierii cu noi resurse financiare pentru a rezolva problemele celor care au ieșit în stradă.

„Solicit Comisiei Europene să vină de îndată cu noi resurse financiare, care să fie puse la dispoziția fermierilor, să accelerați procesul de egalizare a subvențiilor din Estul și Vestul Europei, dar să acordați și derogare pentru GAEC 7 și 8, dacă trebuie să modificați actul de bază, modificați-l, dar nu puteți să lăsați această cerere nerezolvată din partea fermierilor din UE”, a spus europarlamentarul.

Buda a vorbit și despre pericolul politizării acestor proteste: „În același timp, cer partidelor extremiste să nu se urce pe durerea și nevoile fermierilor pentru a își face capital politic în propriul folos.

Dezbaterea din Parlamentul European privind problemele fermierilor care au protestat în mai multe state europene a fost organizată la solicitarea eurodeputatului PNL Daniel Buda

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393