‘Vom sprijini discuţiile politice pentru a garanta admiterea deplină!’

Schengen – Vicepreședintele Comisiei Europene face anunțul momentului pentru România: ‘Vom sprijini discuţiile politice pentru a garanta admiterea deplină!’

“Vom sprijini discuţiile politice pentru a garanta admiterea deplină a Bulgariei şi României în Schengen până la sfârşitul acestui an”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Maroš Šefcović, în sala de plen a Parlamentului European de la Strasbourg, relatează Rador Radio România.

“Comisia ajută România şi Bulgaria în consolidarea frontierelor externe cu sprijinul FRONTEX, precum şi prin intermediul proiectelor-pilot. De asemenea, vom continua să susţinem discuţiile politice, pentru a ne asigura că decizia de ridicare a controalelor la frontierele terestre interne este luată de Consiliul UE până la sfârşitul acestui an”, a adăugat comisarul european în cadrul dezbaterilor privind priorităţile preşedinţiei belgiene a UE.

Premierul belgian, Alexander De Croo, și-a exprimat speranţa că acest obiectiv va fi atins

“Cred că s-au făcut paşi importanţi în ultimele săptămâni. Ştiu că aceasta este o admitere parţială în Schengen, dar este important că s-a făcut acest lucru. Ştiu că ambele ţări au depus un efort uriaş pentru a răspunde tuturor întrebărilor adresate de atât de multe ţări din Schengen.

Şi într-adevăr, aş dori să salut toate aceste eforturi. Cred că acţiunile parţiale întreprinse sunt un semn bun şi un prim pas, dar dacă lucrurile continuă aşa cum este planificat s-ar putea să se facă şi următoarele. Aşteptăm cu nerăbdare ca în acest parlament, aceşti paşi să fie făcuţi. Salutăm decizia luată în ultimele zile ale preşedinţiei spaniole. Martie pare să nu vină suficient de repede pentru Bulgaria şi România”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878