PSD, favorit în București la europarlamentare, cu USR pe locul doi / Probleme la PNL (sondaj Ipsos)

PSD conduce în intențiile de vot ale alegătorilor din București, urmat de USR și de PNL, liberalii aflându-se la mare distanță în urma partenerilor de guvernare, arată un sondaj Ipsos, realizat la comanda USR.

Astfel dintre respondenții care cel mai probabil vor merge la vot, 33,7% ar vota cu PSD la europarlamentare. Pe locul doi se clasează USR cu 26,5%. PNL se află pe locul trei cu un scor de peste două ori mai mic decât PSD. Astfel, liberalii ar fi votați la europarlamentare de doar 16% dintre alegătorii din București care cel mai probabil vor merge la vot. AUR ar fi votat de doar 10% dintre alegătorii din Capitală.

Cum a fost realizat sondajul?

Sondajul de opinie a fost realizat de Ipsos SRL la comanda USR. Datele au fost culese în perioada 01.11- 18.12, prin metoda fata in fata la domiciliu respondentilor, prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 5.400 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, educatie) pentru populaţia din Bucuresti (900 de persoane pe sector), cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 1,3%, informează hotnews.ro.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878