Îngrijorările și nemulțumirile medicilor sunt justificate. Sunt sigur că Guvernul va găsi repede soluțiile potrivite

Guvernul trebuie să țină cont de nemulțumirile exprimate de medicii din toată țara și să ofere soluțiile necesare, mai ales că există posibilitatea ca revendicările să fie rezolvate, susține Cristian Bușoi, Vicepreședintele PNL responsabil cu domeniul Sănătății.

”Avem nevoie de un parteneriat cu medicii de familie și cu medicii specialiști din ambulator, pentru a crește accesul pacienților la servicii de calitate, pentru o mai bună prevenție, dar și pentru a reduce birocrația. Este nevoie de intensificarea ritmului de digitalizare a sistemului medical și de oferirea unei  predictibilități, dar fără a scădea veniturilor medicilor. Nu se poate face performanță, nu li se poate cere medicilor mai multă calitate în actul profesional, atunci când veniturile lor sunt diminuate considerabil.

Este adevărat că există nevoi și ținte în impliementarea planului de cancer, că vrem un acces mai bun la medicamente și terapii de ultimă generație, dar și bugetul CNAS a crescut și putem obține toate acestea prin gestionarea eficientă a banilor și prin eventuale rectificări bugetare pozitive, fără ca actualele venituri ale medicilor de familie și medicilor din ambulator să fie afectate.

Sunt sigur că noua conducere a CNAS împreună cu Ministerul  Sănătății și cu Ministerul Finanțelor vor găsi repede soluțiile potrivite.”, susține Cristin Busoi în postarea sa de pe pagina de Facebook.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878