Fierbe coaliția în fieful lui Ciolacu. Senator PNL, atac dur la Unirii, proiectul primarului PSD

Senatorul PNL de Buzău Vlad Pufu atacă cel mai important proiect al primarului municipiului reședință de județ, Constantin Toma. Toma este primarul ales cu cel mai mare procent din țară din municpiile reședință de județ. În 2020, a fost ales cu peste 78% din voturile alegătorilor din municipiul Buzău.

Unul dintre proiectele sale a reușit să stârnească reacții vehemente în spațiul public, buzoienii nemulțumiți fiind în număr mare. Este vorba despre proiectul de resistematizare a Bulevardului Unirii, cel mai mare din Buzău, motiv de dispută încă de la darea în folosință și care continuă să genereze nemulțumiri.

”Pagubele sunt enorme. Când nu te gândești la cei din jur, când tratezi cu aroganță mii de locuitori ai zonei, rezultatul nu poate fi decât un eșec. Iar ceea ce trebuia să fie un proiect care să aducă modernitate, confort, utilitate și aspect se transformă într-un coșmar pentru toți. Din el rămâne, poate, doar aspectul, în rest, tragedii pentru foarte multe familii – fie ei locuitori, posesori de mașini sau antreprenori din zonă. Problemele sunt deja cunoscute, dar nu conștientizate la adevărata dimensiune a pagubelor. Pe de o parte – traficul sufocant ziua. Pe de alta – amalgamul semnelor și noilor reguli de circulație, total haotice, care continuă să îi bulverseze pe toți șoferii”, scrie, într-o postare pe Facebook, senatorul PNL Vlad Mircea Pufu.

Parlamentarul liberal, alături de consilieri locali și membri ai Organizației Municipale al PNL, a stat de vorbă cu buzoienii, care au scos la iveală o serie de situații, arătând gravitatea consecințelor pe care le are resistematizarea Bulevardului Unirii”.

Grav este că zeci de magazine și afaceri se vor închide din cauză că nu mai pot fi aprovizionate, iar sute de salariați vor rămâne pe drumuri. La fel se va întâmpla și cu centrele medicale și unitățile cu profil sanitar, unde persoanele cu dizabilități nu au acces, deși accesibilitatea la astfel de servicii pentru categoriile de persoane cu probleme este o directivă europeană obligatorie. Lipsa parcărilor este deja arhicunoscută. Să elimini peste noapte sute de locuri de parcare fără să oferi minima alternativă… Asta nu e altceva decât un total dispreț pentru cei care, poate, te-au votat! Proiectul Unirii, dincolo de fațadă, este un bluf, un eșec total, atâta vreme cât e doar “frumos” și nu ridică standardul de viață, încurcându-ne traiul zilnic. Este o lipsă de gândire, un proiect făcut doar din birou, un copy-paste după un alt oraș, probabil, și nu ține cont de realitățile Buzăului”, mai scrie senatorul PNL.

În plus, acesta arată și că buzoienii care locuiesc în zona Bulevardului Unirii au primit o lovitură neașteptată: scăderea dramatică a prețurilor proprietăților deținute de aceștia.

”Mai grav, un aspect tăcut, neluat în seamă, este următorul: sute de familii sau proprietari de spații comerciale ori apartamente din zona Unirii au fost realmente prăduiți cu cel puțin 20% din valoarea imobilelor. De ce? Lipsa parcărilor este unul dintre cele mai importante aspecte în evaluarea unui apartament. Prețul de vânzare sau cumpărare este puternic influențat de acest lucru. Apartamentele fără posibilitate de parcare nu vor mai avea căutare pe piața imobiliară. La fel, să găsești un cumpărător va fi mai greu. Consecința? Scăderea prețurilor zonei! Iar asta nu ar fi nimic, dar ca să cumperi un apartament pe Unirii, cu bani luați prin credit bancar, va trebui să depui o garanție mai mare, iar suma acordată va fi mai mică. Tragedia finală va fi însă, nu peste mult timp, când băncile ar putea să reanalizeze garanțiile depuse deja și vor decide că oamenii trebuie să aducă și mai mulți bani, iar ratele vor crește, pentru recuperarea sumelor într-un termen cât mai scurt.Sunt doar câteva probleme, extrem de grave, pe care le-am descoperit stând de vorbă cu buzoienii din zona Unirii, afectați profund de modificările făcute fără cap, care le-au bulversat viețile. În fapt, o mare harababură”, mai arată senatorul Vlad Pufu.

Parlamentarul anunță că vor continua discuțiile, pentru a identifica necesitățile fiecărui antreprenor, iar la final va fi făcută o evaluare și vor fi propuse soluții.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878