Protestele alunecă încet și sigur spre politic. Solicitările clamate pe comunicările interne nu au a face cu doleanțele inițiale (Foto)

Se intră în curând în a cincea zi de proteste ale transportatorilor și agricultorilor. Încet încet și sigur protestele alunecă spre zona politică.

Inițial doleanțele clamate în stradă au ținut de problemele curente din zona economică din care provin aceștia: taxe, impozite, RCA, reglementări, e-factura s.a.m.d/ La negocierile de la Guvernul României, Ministerul Transporturilor, ASF și Ministerul Finanțelor lucrurile au avansat și se părea că vom avea o rezolvare negociată.

Numai că subit doleanțele au devenit foarte generale și par a ține mai mult de o agendă politică și nu de una profesională.

După negocierile declarate ratate, reprezentanții protestatarilor au postat pe grupurile de whatsapp/telegram/signal un document olograf prin care expun pe scurt situația și susțin că Protestele continuă:

Dragi colegi protestatari,

În urma întâlnirii cu domnului Ministru al Finanțelor declarăm:

-NU S-A AJUNS LA NICI UN ACORD, Motivând legislația europeană, prin acordurile semnate de România cu Comisia Europeană.

-NU S-AU GĂSIT SOLUȚII PENTRU REDUCEREA CHELTUIELILOR BUGETARE:

tăierea pensiilor speciale

reducerea aparatului bugetar

reducerea risipei de la bugetul de stat

În concluzie,

PROTESTUL CONTINUĂ”, scrie în documentul intrat în posesia stiripesurse.ro și asumat de Dănuț Andruș, șef al Asociației Fermierilor Patrioți.

Vezi și: Protestele transportatorilor și agricultorilor o iau pe o pantă periculoasă. Steagul Rusiei a apărut la protestele `spontane`

content-image

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482