Diana Șoșoacă a cerut aprobare pentru un miting al transportatorilor în fața Guvernului

Senatoarea Diana Șoșoacă a depus, vineri, în jurul orei 12.00, prin avocat, la Primăria Capitalei, o cerere de aprobare și autorizare a unui miting la care vor face parte „transportatori, agricultori și fermieri” în fața sediului Guvernului.

Solicitarea a fost adresată primarului general al Capitalei, motivația mitingului transportatorilor fiind aceea că acțiunea se petrece „ în interesul acestora, respectându-le drepturile fundamentale conferite prin Constituția României”.

Șoșoacă solicită ca mitingul din Piața Victoriei să se poată desfășura timp de zece zile, până pe 21 ianuarie, între orele 16.00 – 24.00. Senatoarea a mai cerut aprobarea accesului protestatarilor împreună cu utilajele cu care aceștia își desfășoară activitatea.

La porțile Bucureștiului

Transportatorii continuă protestele demarate miercuri, iar la prânz s-au regrupat la intrarea în Capitală, la Afumaţi. „Suntem la intrare în Capitală. Suntem în curs de regrupare pentru a ne continua protestul. Ca şi locaţie nu suntem foarte hotărâţi care este direcţia din acest punct. Momentan suntem în regrupare. Suntem în zona Afumaţi, chiar la intrare, pe centură”, a spus Alex Perţea,  reprezentantul transportatorilor care participă la protest, citat de Agerpres.

Întrebat dacă protestatarii se îndreaptă spre Guvern, el a menţionat că transportatorii nu s-au hotărât în această direcţie şi că “există o posibilitate, nu au nimic organizat în acest sens”. El a mai spus că în acest moment la protest participă 70-80 de persoane, 30-40 de tractoare şi aproximativ 50 de camioane.

Transportatorii au declanşat miercuri proteste spontane, fiind nemulţumiţi de evoluţia preţului la RCA. De asemenea, reprezentanţii unor organizaţii agricole reprezentantive au anunţat că nu au nicio o legătură cu protestul spontan anunţat în mediul online de fermieri din mai multe zone ale ţării, însă au confirmat participarea unor fermieri din organizaţiile lor.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393