WizzAir a pierdut la CJUE procesul prin care contesta ajutorul de stat primit de TAROM

Compania ungară Wizz Air a pierdut joi lupta în justiţie prin care contesta un ajutor de salvare de 36,66 milioane de euro acordat de statul român companiei aeriene TAROM în urmă cu patru ani, cea mai înaltă instanţă europeană susţinând decizia autorităţilor de reglementare ale UE de a aproba ajutorul, relatează Reuters.

Comisia Europeană a aprobat ajutoare de stat în valoare de miliarde de euro pentru companiile aeriene europene în timpul pandemiei de COVID-19, o mare parte dintre acestea fiind ulterior contestate de rivali în instanţă.

România a acordat un împrumut pentru a finanţa nevoile de lichidităţi ale TAROM, rambursabil după şase luni.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), cu sediul la Luxemburg, a declarat că autoritatea de supraveghere a concurenţei din UE a avut dreptate să aprobe ajutorul.

“Curtea respinge recursul Wizz Air cu privire la ajutorul de salvare acordat de România TAROM. Acest ajutor, în valoare de 36.660.000 de euro, este compatibil cu dreptul Uniunii Europene”, au declarat judecătorii.

Comisia Europeană are un bilanţ mixt în ceea ce priveşte apărarea deciziilor sale în instanţă. Luna trecută, o instanţă inferioară a respins aprobarea pe care a dat-o în 2020 unui ajutor de stat al Franţei în valoare de 7 miliarde de euro acordat Air France.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878