Procesul este ireversibil, statutul de stat membru Schengen nu mai poate fi ridicat României

Cătălin Predoiu: Procesul este ireversibil, statutul de stat membru Schengen nu mai poate fi ridicat României

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, afirmă că statutul de stat membru Schengen nu mai poate fi ridicat României, procesul fiind ireversibil, dar a evitat să avanseze o dată la care România va intra cu graniţele terestre, potrivit news.ro.

”Procesul este ireversibil, statutul de stat membru Schengen nu mai poate fi ridicat României decât dacă renunţă România la o astfel de calitate, ceea ce nu se pune problema (…) este un bun pas înainte, către o poziţie, un statut care ne avantajează în perspectiva imediată, inclusiv în discuţiile privind ridicarea controalelor la frontiera terestră”, a afirmat, joi seară, la Digi 24, Cătălin Predoiu.

Ministrul de Interne a fost întrebat când va adera România şi cu graniţele terestre

Ministrul de Interne a fost întrebat când va adera România şi cu graniţele terestre şi a afirmat: ”Nu mă hazardez să precizez o dată, n-am făcut-o nici anul trecut în legătură cu un eventual pas…”.

”Clar că noi vom reîncepe aceste discuţii şi aceste demersuri imediat în 2024. Cred că următorul Consiliu JAI e un punct de start. Vom începe aceste discuţii, inclusiv preşedinţia belgiană are pe ordinea de zi, de priorităţi, discuţii privind funcţionalitatea spaţiului Schengen şi în această marjă este o bună ocazie de a relua convorbirile, nu numai la nivelul Consiliului JAI, ci mai ales în plan bilateral şi multilateral”, a mai declarat Predoiu.

România va intra în Schengen cu graniţele aeriene şi maritime din luna martie a acestui an.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4761