Prefectul Capitalei a izbucnit după ce Șoșoacă și Simion au mers la Chiajna: Protestele sunt deturnate politic!

Protestele fermierilor şi transportatorilor sunt deturnate politic, nu este momentul “ca anumite revendicări să fie instrumentate de un partid extremist”, a declarat prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, după ce preşedintele AUR, George Simion,  și senatoarea Diana Șoșoacă au ajuns, joi seara, la Chiajna, unde se află fermierii şi transportatorii care vor să protesteze în Bucureşti.

“Îmi pare rău să văd că protestele (…) sunt deturnate politic, pentru că nu cred că este momentul ca anumite nemulţumiri şi anumite revendicări să fie instrumentate politic de un partid extremist”, a spus Rareş Hopincă la Digi 24.

Întrebat ce părere are referitor la faptul că George Simion a spus că sunt prea multe forţe de ordine, prefectul Hopincă a afirmat că acestea îşi fac datoria, pentru că trebuie să menţină un climat de ordine publică în Capitală.

Rareş Hopincă a menţionat că dreptul de a protesta este reglementat de Constituţie şi apărat de statul român, dar toată lumea trebuie să respecte legea şi a punctat că este nevoie de obţinerea unei autorizaţii, sens în care trebuie depusă o cerere la Primăria Capitalei.

“Dacă nu se suprapune cu alte proteste sau alte evenimente, va fi acordată (autorizaţia – n.r.), pentru că respectăm drepturile oricărei persoane din această ţară să protesteze, dar trebuie să ne asigurăm în acelaşi timp că locuitorii municipiului Bucureşti sunt în siguranţă şi că inclusiv persoanele care protestează sunt în siguranţă”, a adăugat prefectul Capitalei.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878