Numărul școlilor care acordă masă caldă se dublează

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin a anunţat că Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, o hotărâre care asigură cadrul legislativ pentru extinderea programului „Masă sănătoasă” la 1.000 de unităţi de învăţământ, în acest an.

„A fost aprobată o hotărâre de Guvern privind extinderea Programului naţional Masă sănătoasă. Ştiţi că a fost aplicat cu titlul de proiect pilot pentru 450 de unităţi de învăţământ în anul precedent şi planul este ca în acest an Programul Masă sănătoasă să fie extins la 1.000 de unităţi de învăţământ. Astăzi a fost creat cadrul legislativ pentru această extindere în anul în curs”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, în debutul reuniunii Guvernului, că pe lângă crearea acestui cadru legislativ necesar continuării Programului naţional „Masă sănătoasă” în şcoli şi în acest an, a înţeles că şi procedura privind tichetele educaţionale de 500 de lei a fost finalizată. Astfel, în cel mai scurt timp, cardurile vor putea fi ridicate de părinţi şi folosite pentru cumpărarea de rechizite şi îmbrăcăminte pentru şcoală, a adăugat şeful Executivului.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393