este în Republica Moldova și are rol de consultant special al Guvernului

Fostul ministru român al Integrării Europene, Anca Boagiu, s-a alăturat Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR) din Republicii Moldova pentru a sprijini pregătirea ţării pentru viitoarele negocieri de aderare la UE, conform unui anunţ făcut de ministrul moldovean al Infrastructurii, Andrei Spânu, citat de Radio Moldova. Potrivit lui Spînu, ministerul intenţionează să atragă şi alţi consultanţi din România, informează News.ro.

”Noi mobilizăm toate resursele şi pregătim echipa să fie gata de negocieri. Dar trebuie să spunem că şi România, şi Uniunea Europeană sunt alături de noi. În decembrie a început să lucreze un consultant finanţat de Delegaţia UE în R. Moldova. Un consultant din România, Anca Boagiu, care a stat în spatele procesului de negociere a României cu Uniunea Europeană. Anca Boagiu lucrează la Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale ca să ne ajute să ne mişcăm pe aceste trei capitole. Împreună cu Anca facem planul de pregătire şi căutăm inclusiv alte persoane din România, care să vină să ne ajute”, a declarat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, într-un interviu pentru Vocea Basarabiei.

Boagiu, un politician în vârstă de 55 de ani, cu o vastă experienţă atât în domeniul ​​transporturilor, cât şi în integrarea UE, se va concentra pe ghidarea MIDR în ceea ce priveăte trei capitole cheie ale procesului de aderare: transport, reţele transeuropene şi dezvoltare regională.

Republica Moldova a primit undă verde pentru a lansa negocierile de aderare la UE în decembrie 2023. În prezent, este în curs de evaluare a legislaţiei sale naţionale în ceea ce priveăte compatibilitatea cu cadrul legal european.  Odată ce această etapă va fi finalizată, vor începe negocierile pe 35 de capitole.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878