Casa Poporului a primit factura la curent. Aproape 200 de mii de euro pe lună, pentru a ține lumina aprinsă la Parlament

Factura la curent a fost emisă pentru Casa Poporului, iar asemenea românilor, parlamentarii au fost nevoiți să facă față unei creșteri considerabile a prețului energiei electrice. Camera Deputaților a desemnat Hidroelectrica drept furnizor de energie pentru anul 2024.

Potrivit rezultatului publicat în platforma electronică a achizițiilor publice SICAP, Hidroelectrica va livra curent către Camera Deputaților (fosta Casa Poporului), în perioada ianuarie – septembrie 2024.

Costurile totale vor fi de 8 milioane lei, adică 1,6 milioane euro, potrivit informațiilor furnizate de economedia.ro.

Dacă împărțim suma totală la numărul de luni, obținem că factura lunară la curent a Camerei Deputaților va fi aproximativ 180.000 de euro.

Plățile Camerei Deputaților aferente consumului de energie electrică includ două obiective, anume: imobilul Palatul Parlamentului, imobilul Garajul Subteran.

Facturile la curent sunt plătite integral de către Camera Deputaților, apoi deputații merg să recupereze o parte din bani, conform convențiilor, cu ceilalți rezidenți din imobil (Senat, Curtea Constituțională a României, Consiliul Legislativ, Muzeul Național de Artă Contemporană al României, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației).

Costurile anuale de întreținere ale Camerei Deputaților sunt de milioane de euro.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878