‘Afacere din interior’ – Dosarul penal împotriva AUR a pornit de la soțul unei senatoare care a demisionat din partid

Senatoarea independentă Rodica Boancă spune că soţul ei a făcut sesizare la DNA privind modul în care AUR a cheltuit banii din subvenţie, pentru caravana medicală, în spatele căreia se află o fundaţie condusă de un deputat AUR, şi care a primit 11 milioane de lei. Senatoarea a afirmat că le-a spus celor din AUR la Congresul de la Alba Iulia, de faţă cu toată lumea, că „ceea ce vor ei să facă este foarte incert şi posibil ilegal” şi că a primit răspunsul că „este nebună”.

Senatoarea Rodica Boancă, fost parlamentar AUR, a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că sesizarea privind Caravana medicală a AUR a fost depusă de soţul ei în iunie sau iulie 2023, pentru că acesta ”a sesizat ilegalitatea modului în care se cheltuie banii pentru partide polittice, de către AUR, folosiondu-se de aşa-zisa caravană medicală, în spatele căreia se află o fundaţie, care a primi din subvenţie o parte importantă, în jur de 11 milioane de lei”.

Boancă a precizat că ONG-ul se numeşte ”Medici pentru sate” şi este condus de un parlamentar de la AUR, Mungaciu, care coordonează fundaţia.

„Acea fundaţie a fost înfiinţată special pentru a înghiţi banii pentru partidele politice parlamentare”, a mai spus senatoarea AUR, arătând că sumele sunt publice la AEP.

Senatoarea a mai afirmat că le-a spus celor din AUR la Congresul de la Alba Iulia, de faţă cu toată lumea, că ”ceea ce vor ei să facă este foarte incert şi posibil ilegal” şi că a primit răspunsul că ”este nebună şi că nu se pricepe ea la lucrurile astea şi au specialiştii lor care le spune ce trebuie să facă”.

Boancă a menţionat că acesta este motivul pentru care şi-a dat demisia din partid. ”Am constatat foarte multe ilegalităţi şi nu pentru asta am intrat în politică”, a mai spus ea.

Senatoarea a mai afirmat că soţul ei a constatat ilegalitatea.

„A fost şi el membru AUR şi a fost înşelat şi el înşelat de George Simion şi partidul AUR şi influenţat să doneze fără ca apoi să ni se spună ce s-a întâmplat cu donaţiile, unde au ajuns banii. Erau nişte bani care trebuia să ajungă la copiii din Cernăuţi, habar nu avem dacă au ajuns, tot aşa prin nişte fundaţii paravan”, a completat Rodica Boancă, afirmând că a donat 5.000 de lei, cu acel prilej.

Ea a mai spus că toată lumea donează şi că toţi au donat şi pentru revelionul lui George Simion şi niciodată nu se ştie ce se întâmplă cu acei bani.

Despre plângerea penală, Boancă a spus că a fost depusă la DNA iniţial, şi ”s-a plimbat, a ajuns la Ialomiţa, iar soţul ei a fost audiat la Ialomiţa unde a fost întrebat dacă îşi menţine plângerea, ulterior fiind făcute demersurile la Parlament”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 1900