Moneda euro a depășit pragul critic de 5 lei, pe cursul practicat de bănci

Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al AUR, Ramona Ioana Bruynseels, arată faptul că în cursul oferit de băncile din România, moneda euro a sărit de 5 lei.

”Cei cu putere din țara noastră știu acest lucru dar tac! Cursul Euro e ținut sub 5 lei oficial, pentru a nu trece pragul psihologic la care oamenii intră în panică.

In realitate însă, hai să facem o tranzacție la una dintre bănci și veți vedea: cursul practicat a depășit 5 lei!!!

Iată încă una dintre practicile imorale ale băncilor de a face bani, fără niciun efort, de pe urma celor care fac schimburi valutare direct din cont!

De obicei, pentru a cumpăra valuta de la o bancă, trebuie să fii pregătit să plăteşti cu 5-6 bani sau chiar mai mult pentru un euro decât cursul afişat de BNR pentru ziua respectivă.

La fel, când vrei să vinzi euro, vei primi cu 5-6 bani mai puţin decât cursul BNR.

Caculul băncilor este că mulţi dintre cei care au de plătit rate de exemplu vor prefera să facă schimbul de valută direct din cont, fără a fi atenţi la cursul oferit. Când schimbi o sumă mai mică de bani poate că nu te interesează deși 5 bani de la tine, 5 de la mine…se adună. Însă atunci când schimbi sume mai mari, diferența ajunge să conteze. Atenție!

Ps: iată mai jos: exemplu de tranzacție, cursul BNR și cursurile practicate de bănci.”, scrie Ramona Ioana Bruynseels.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393