scenariu exploziv pentru alegerile prezidențiale (Surse)

În cursul acestei zile, liderii PNL și PSD se vor întâlni la Guvern, într-o primă ședință de coaliție în anul 2024. Pe lângă discuțiile privind problemele de guvernare, o temă importantă este legată de alegerile din anul 2024.

În cursul acestui an vom avea alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Pentru că organizarea a 5 tururi de scrutin (prezidențialele au două tururi n.r.) este costisitoare și foarte obositoare pentru electorat, PSD și PNL ar încerca o comasare.

Conform surselor noastre, cei de la PNL ar dori comasarea alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidențiale. În scenariul dorit de PNL, alegerile ar urma să aibă loc la finalul lunii septembrie, iar al doilea tur al prezidențialelor în luna octombrie.

Președintele nou ales va aștepta aproximativ 3 luni pentru a-și prelua mandatul. Mandatul lui Klaus Iohannis expiră în luna decembrie.

Scenariul dorit de Marcel Ciolacu

Al doilea scenariu, cel dorit de PSD și Marcel Ciolacu, ar fi unul cu adevărat exploziv. Alegerile prezențiale să aibă loc la finalul lunii noiembrie, peste o săptămână alegerile parlamentare și apoi al doilea tur al prezidențialelor.

Asta ar presupune 3 săptămâni consecutive de alegeri și un tur de forță cum n-a mai existat în România.

Conform surselor politice, Marcel Ciolacu nu este de acord cu o comasare a alegerilor prezidențiale cu cele parlamentare, de aceea a propus varianta cu 3 săptămâni consecutive de alegeri.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393