‘Poate n-ar fi lipsită de interes’ discuția despre comasare (VIDEO)

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat că pentru o mai bună eficienţă a organizării votului la cele patru tururi de alegeri de anul acesta – europarlamentare, locale, prezidenţiale, parlamentare – poate nu ar fi lipsită de interes discuţia despre comasarea alegerilor. El a precizat că estimarea realizată arată că toate alegerile din acest an ar costa 3,8 miliarde de lei.

Marcel Boloş a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă, dacă este de acord cu comasarea alegerilor.

„Având în vedere că anul 2024 este un an special, având toate rândurile de alegeri şi omul, până la urmă te gândeşti la om, omul este cel care votează şi nefiind obişnuit cu patru rânduri de alegeri, pentru o mai bună organizare şi o mai bună eficienţă a organizării votului, poate n-ar fi lipsită de interes această discuţie în spaţiul public. Dar e o decizie a coaliţiei şi dacă ne gândim, fiind la Ministerul Finanţelor, cât de eficient ar fi un astfel de lucru şi omul cred că ar fi obosit să aibă patru rânduri de campanii electorale, de patru ori convins să voteze pe X sau Y. Intervine şi psihologic discutând fenomenul acesta de plictiseală”, a declarat Marcel Boloş, citat de news.ro.

El a fost întrebat cât costă din punct de vedere financiar organizarea acestor alegeri.

„3,8 miliarde sunt estimările noastre în acest moment”, a precizat ministrul.

Întrebat ce economii s-ar face prin comasarea alegerilor, Marcel Boloş a răspuns: „Dacă noi am socotit 3,8 miliarde la patru rânduri de alegeri şi se reduc la jumătate, teoretic discutând…”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4624