A dezvăluit câte miliarde de lei au fost sifonate de la stat de către afaceriștii din România în 2023

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat că anul 2023 a fost încheiat cu aproximativ 87.000 de inspecţii fiscale şi inspecţii antifraudă şi cu o valoare a constatărilor suplimentare de 11 miliarde de lei. El a mai anunţat că targetul pentru 2024 este ca valoarea medie a încasărilor lunare să ajungă la 40 de miliarde de lei.

Marcel Boloş a prezentat luni, într-o conferinţă de presă, informaţii despre activitatea Inspecţiei Antifraudă şi a Inspecţiei Fiscale.

“Câteva informaţii legate de activitatea Inspecţiei Antifraudă pe anul trecut, interesantă pentru cei care ne urmăresc, dar şi activitatea Inspecţiei Fiscale din punctul de vedere al numărului de inspecţii fiscale derulate anul trecut, 20.813, cu o valoare a veniturilor constatată suplimentar de 2,6 miliarde lei. Numai în luna decembrie au fost desfăşurate 1.789 de inspecţii fiscale, valoarea constatărilor suplimentare  aproximativ 500 de milioane de lei. Cea mai importantă constatare de pe luna decembrie este în industria prelucrătoare, 160 de milioane de lei în domeniul taxei pe valoarea adăugată”, a afirmat ministrul Finanţelor.

El a prezentat şi verificările Inspecţiei Fiscale care nu au constatat în deplasarea la sediul contribuabilului.

“De asemenea, tot pe zona de inspecţie fiscală s-au realizat verificări, documentare se cheamă. E o formă de inspecţie fiscală care nu constă în deplasarea la sediul contribuabilului – 20.059 astfel de verificări documentare cu o valoare a veniturilor suplimentare de un miliard de lei, în luna decembrie 908 şi constatări suplimentare de 57 de milioane de lei. Mai avem  notele de conformare, aşa zisele  atenţionări pentru contribuabili,  în cursul anului trecut am avut  12.600 de astfel de sesizări, în valoare  tot un miliard de lei şi acum Inspecţia Antifraudă  – 33.826 de inspecţii antifraudă şi  valoarea constatărilor a fost de şase miliarde de lei”, a declarat Marcel Boloş.

El a adăugat că în 2023 au fost făcute 87.000 de inspecţii fiscale şi inspecţii antifraudă.

“Închidem anul 2023 cu aproximativ 87.000 de inspecţii fiscale şi inspecţii antifraudă  şi cu o valoare a constatărilor suplimentare adunate la un loc de 11 miliarde de lei.  (…) Targetul  pe care ni l-am fixat pentru anul 2024 este ca valoarea medie a încasărilor lunare să ajungă la 40 de miliarde de lei”, a mai transmis ministrul Finanţelor.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393