Ministrul Muncii anunță când vor fi virate primele alocații mărite ale copiilor

Ministrul Muncii, Simona Bucura Opresuc, susține că alocațiile de stat pentru copii cresc din ianuarie 2024 cu 13,8%, la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani și pentru tinerii care urmează cursuri liceale și profesionale și la 719 lei pentru copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani. Primele alocații mărite vor intra începând cu luna februarie.

Alocațiile de stat pentru copii, majorate din luna ianuarie

Alocațiile de stat pentru #copii cresc din ianuarie 2024 cu 13,8%. Primele #alocații majorate vor fi plătite în luna februarie a anului în curs.

„3,6 milioane de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocațiilor de stat. Plățile se fac din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Astfel, alocațiile vor crește după cum urmează:

– de la 256 de lei pe lună la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani și pentru tinerii care urmează cursuri liceale și profesionale;

– de la 631 de lei la 719 lei pentru copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani.

Conform execuției preliminare a bugetului, #MMSS a plătit în anul 2023 suma de 13,26 miliarde de lei pentru alocațiile de stat pentru copii.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482