‘Una dintre cele mai mari umilințe și capitulări ale țării noastre de la Dictatul de la Viena!’

Ramona Bruynseels (AUR), despre aderarea la Air Schengen: ‘Una dintre cele mai mari umilințe și capitulări ale țării noastre de la Dictatul de la Viena!’

Aderarea României la mini-Schengen este o decizie care ar trebui să ridice mari semne de întrebare despre actuala clasă politică, transmite coordonatorul Departamentului de Politici Publice a AUR, Ioana Ramona Bruynseels.

„Mini-Schengen dintr-o altă perspectivă – umilirea poporului român!!! Aderarea României la mini-Schengen este o decizie care ar trebui să ridice mari semne de întrebare despre actuala clasă politică ce negociază pe sub masă suveranitatea și independența națională. Această mișcare a urmașilor lui Iliescu (PSD și PNL) poate fi văzută ca una dintre cele mai mari umilințe și capitulări ale țării noastre de la Dictatul de la Viena și de la ocuparea sovietică care a urmat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Ioana Ramona Bruynseels, pe pagina ei de Facebook.

„Aderarea la mini-Schengen pune în pericol suveranitatea națională a României și aduce aminte de momentele întunecate ale istoriei noastre, când țara noastră a fost forțată să cedeze teritorii și să-și sacrifice interesele naționale sub presiunea altor puteri. Este profund dezamăgitor că actuala administrație și-a asumat o astfel de decizie, care pare să subestimeze importanța independenței și autonomiei naționale.

De asemenea, mini-Schengen nu este o inițiativă transparentă și democratică. Decizia de a adera la acest acord a fost luată fără consultarea și aprobarea poporului român și fără dezbateri publice ample. Este inacceptabil ca o decizie cu astfel de consecințe să fie luată în spatele ușilor închise de niște politruci vremelnici și să fie impusă fără consimțământul poporului român”, a mai punctat Bruynseels.

Comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson:. „Comisia salută decizia unanimă de astăzi a Consiliului de a primi România şi Bulgaria în spaţiul Schengen, ridicarea controalelor la frontierele aeriene şi maritime începând cu martie 2024. Aderarea lor va stimula călătoriile, comerţul şi turismul şi va consolida şi mai mult piaţa internă”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482