Schengen – Adevăratul motiv pentru care Austria e scoasă din minți din cauza migranților

Schengen – Adevăratul motiv pentru care Austria e scoasă din minți din cauza migranților

În Austria, nemulţumirea este tot mai mare din cauza faptului că un număr semnificativ de migranți nici măcar nu încearcă să se integreze, relatează Rador Radio România.

Nu vor să înveţe limba germană, dar nici să muncească. Austriecii se tem, de asemenea, că grupurile de migrație cu origini religioase diferite și-au adus cu ei şi contradicțiile lor interne, iar amenințarea terorismului nu a scăzut.

“Majoritatea semnificativă a rezidenților austrieci, 73 la sută, sunt nemulțumiți de politica de integrare şi au menționat mai multe probleme. Locuitorii sunt deranjați de expansiunea islamului și, de asemenea, se tem de confruntările grupurilor de imigranţi cu diferite medii religioase. Mulți cred că solicitanții de azil și cei cu drept de azil care nu vor să învețe limba germană sau care nu vor să se integreze în niciun fel în lumea muncii ar trebui să fie sancționați”, potrivit corespondentului televiziunii publice ungare M1.

Context

Guvernul austriac este de acord să discute anul acesta posibilitatea eliminării controalelor pentru cetăţenii bulgari şi români la frontierele terestre ale Spaţiului Schengen, cu condiţia ca autorităţile din Bulgaria şi România să îndeplinească cinci angajamente. Acest lucru este precizat într-o anexă la decizia Consiliului European din 29 decembrie privind eliminarea controalelor la frontierele aeriene şi maritime ale Spaţiului Schengen pentru bulgari şi români. Documentul a fost distribuit pe reţelele de socializare de un europarlamentar român. Primul dintre cele cinci puncte ale anexei prevede consolidarea securităţii la frontierele externe ale UE, prin triplarea prezenţei Frontex la graniţa dintre Bulgaria şi Turcia, dar şi dintre Bulgaria şi Serbia. Comisia Europeană trebuie să aloce un sprijin financiar substanţial pentru achiziţionarea de echipamente performante privind consolidarea securităţii la frontiere. Al doilea punct include întărirea controlului la frontierele terestre dintre Bulgaria şi România. Al treilea angajament al Sofiei şi Bucureştiului este respectarea integrală a Regulamentului de la Dublin prin “acceptarea solicitanţilor de azil pentru care (ambele ţări) sunt responsabile” conform regulamentului. A patra condiţie se referă la controale prin sondaj efectuate pe aeroporturi din Austria pentru persoane care sosesc din Bulgaria şi România. Cel de-al cincilea angajament prevede o discuţie generală asupra funcţionării Spaţiului Schengen şi măsuri compensatorii la frontierele Bulgariei şi României.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482