‘Nu mi-a fost cerută de domnul Dragnea în mod expres / Inclusiv domnul Ciolacu a votat’

Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, despre ordonanţa privind amnistia şi graţierea, că nu i-a fost cerută de Liviu Dragnea în mod expres, ci a fost cerută în Comitetul Executiv al PSD, de toţi preşedinţii de organizaţii judeţene, şi inclusiv Marcel Ciolacu a votat pentru această ordonanţă. Dăncilă a mai afirmat că răspunsul ei a fost negativ, pentru că vorbise la Bruxelles, şi i s-a spus că, în condiţiile în care dă ordonanţa de urgenţă, va fi activat pentru România Articolul 7, ceea ce presupunea tăierea fondurilor europene.

Viorica Dăncilă a fost întrebată în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, despe ordonanţa privind graţierea şi amnistia, cerută de liderul PSD Liviu Dragnea.

”Să ştiţi că acea Ordonanţă nu mi-a fost cerută de domnul Dragnea în mod expres, acea Ordonanţă a fost cerută în Comitetul Executiv al PSD, de toţi preşedinţii de organizaţii judeţene. Inclusiv domnul Ciolacu a votat acea ordonanţă de urgenţă. M-am văzut singură în faţa tuturor”, a spus Viorica Dăncilă, precizând că ”mai erau şi unii care aveau probleme”

”Nu am participat la această discuţie între domnul Dragnea şi preşedinţi şi răspunsul meu a fost: NU. De ce? Pentru am avut foarte multe discuţii cu Bruxelles-ul. Mi-au spus că, în condiţiile în care dau ordonanţa de urgenţă, va fi activat pentru România Articolul 7, ceea ce presupunea tăierea fondurilor europene”, a mai spus fostul premier.

.În 2020, Fostul lider PSD Liviu Dragnea declara că Viorica Dăncilă este cea care a deschis discuţia despre emiterea unei ordonanţe privind amnistia, el subliniindu-i că nu i-a cerut niciodată aşa ceva şi că nu a pus o astfel de condiţie şi că nu mai vrea să discute pe această temă.

El a mai declarat că Dăncilă ”se trezea foarte des vorbind” despre faptul că nu îl va graţia, deşi el nu intenţionează să facă o astfel de cerere.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878