‘Foarte bun. Foarte bun. Ar trebui să fie mai asumat’ / Ce le transmite celor care critică bugetul pe anul trecut

Fostul ministru social-democrat al Finanţelor Publice Adrian Câciu îşi exprimă aprecierea faţă de cel care i-a luat locul la minister după rocada guvernamentală de anul trecut. El afirmă că liberalul Marcel Boloş este ”foarte bun”, dar că ar trebui ca acesta să fie ”mai asumat”.

„Foarte bun. Foarte bun. Ar trebui să fie mai asumat”, a afirmat Adrian Câciu, miercuri seară, la Digi 24, întrebat ce părere are despre performanţa lui Marcel Boloş ca ministru al Finanţelor Publice.

Fostul deţinător al portofoliului Finanţelor Publice a susţinut, în ceea ce priveşte bugetul de stat pentru acest an, că este un buget „bun şi provocator”.

„A construit un buget bun şi provocator, aşa cum am construit şi eu un buget bun şi provocator, deşi a fost criticat. M-aş întreba ce ar spune cei care au spus că în România au fost supraestimate veniturile, dacă s-ar raporta la Spania, la Italia, la Danemarca, la Cehia, la Polonia. Toate şi-au depăşit deficitele. 12 ţări şi-au depăşite ţintele de deficit şi sunt state în Zona Euro. Ce se întâmplă? Contextul faţă de prognozele iniţiale s-a schimbat foarte mult. Mai mult decât atât, lumea poate uită, am avut o grevă a profesorilor în iunie, cheltuielile generate de acea avalanşă de presiuni sociale sunt aproape de 0,7% din PIB, care au apăsat pe deficit, de asta deficitul nu se închide rezonabil”, a spus fostul ministru al Finanţelor Publice.

Câciu a precizat că el şi Boloş sunt ”foarte buni colegi”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878