SONDAJ CURS – Prima măsurătoare pentru noua alianță de dreapta. Probleme mari pentru PNL

Un sondaj Curs de tip Omnibus măsoară intenția de vot pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc pe 9 iunie. În cadrul sondajului a fost măsurată, în premieră, noua Alianță formată de USR, PMP și Forța Dreptei. Conform acestui sondaj, cele 3 partide ar putea obține 15%, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile europarlamentare.

Pe primul loc în preferințele românilor se află PSD, care ar obține 31%, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile europarlamentare. Procentul a devenit unul cu atât mai important cu cât Marcel Ciolacu a anunțat că va demisiona de la șefia PSD, dacă partidul va obține un scor mai slab decât acum 5 ani sau dacă AUR va obține mai mult decât PSD. În anul 2019, PSD a obținut 22,5% la alegerile europarlamentare.

PNL și AUR se află la egalitate și ar avea un procent de 19%, în preferințele electorale. Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei ar obține 15%.

O surpriză este generată de SOS, partidul Dianei Șoșoacă, care ar trece pragul electoral cu 5%.

Emoții vor fi pentru cei de la UDMR, care au un scor de doar 4% și trebuie să lupte serios pentru a trece pragul electoral.

content-image

FIȘA TEHNICĂ

Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din România

Volumul eşantionului: 852 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3,3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților

Perioada de realizare: 26 – 30 decembrie, 2023

 

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482