Reprezintă un drept câștigat după lungi negocieri, însă lucrurile nu se vor opri aici

Marcel Ciolacu, despre aderarea României la Schengen în 2024: Reprezintă un drept câștigat după lungi negocieri, însă lucrurile nu se vor opri aici

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, joi, în ultima ședință de Guvern din acest an, despre aderarea României la Schengen în 2024..

“În primul rând, vreau să vorbesc despre aderarea României la spațiul Schengen. După 13 ani de așteptări, avem în sfârșit un acord politic. Acesta urmează să fie pus în practică în scurt timp și la nivel oficial printr-o decizie a reprezentanților tuturor statelor membre din Uniunea Europeană.

Ridicarea granițelor aeriene și maritime din martie 2024 reprezintă un drept câștigat după lungi negocieri, însă lucrurile nu se vor opri aici. Vom continua eforturile și anul viitor pentru aderarea în integralitate la spațiul Schengen și mă bucur că toate semnalele pe care le avem arată că acest obiectiv este realizabil.

Acesta este primul rezultat concret în toată această perioadă, în care mulți au vorbit, au comentat sau și-au dat cu părerea, dar au realizat foarte puțin.

Acest Guvern va face ca românii să fie cu adevărat tratați ca parteneri egali în Uniunea Europeană, iar economia noastră să crească exponențial”, a spus Marcel Ciolacu..

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3925