‘Autonomia teritorială nu încalcă Constituţia României / Dorim libertate înăuntrul graniţelor României’

Deputatul UDMR KULCSÁR-TERZA József-György a declarat joi, în plenul Camerei Deputaţilor, că autonomia teritorială nu încalcă Constituţia României şi nu înseamnă modificarea graniţelor ţării, ci este ceva democratic, european. ”Dorim libertate înăuntrul graniţelor României”, a mai spus el.

În cadrul dezbaterilor, deputatul UDMR KULCSÁR-TERZA József-György a declarat că ”autonomia teritorială nu încalcă constituţia României”.

”Autonomia teritorială nu înseamnă modificarea graniţelor ţării, autonomia teritorială este ceva democratic, european. Dorim libertate înăuntrul graniţelor României. În mai multe state europene funcţionează autonomia teritorială, Italia, Spania, Belgia, Finlanda, Republica Moldova. Ştim bine că găgăuzii au autonomie teritorială şi nu de mult, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, vorbeşte despre acordarea autonomiei Insulei Corsica. Oare aceste state nu sunt democratice?”, a precizat parlamentarul UDMR.

”Vorbiţi de democraţie dar respingeţi dialogul, vorbiţi de democraţie dar aruncaţi la gunoi doleanţa unui million de cetăţeni călcaţi în picioare, drepturile omului, tratatele internaţionale pe care România le-a ratificat, călcaţi în picioare Proclamaţia de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918, articolul 3 alineatul 1 prevede deplină libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare”, a adăugat deputatul UDMR.

”Colegii dumneavoastră n-au avut timp să citească acest proiect de lege pentru că de Crăciun poate au tăiat porcul”, a  mai spus acesta.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 1817