Admiterea României în Spaţiul Schengen este un real succes

Ministerul Afacerilor Interne a ajuns la un acord politic, împreună cu ministerele omoloage din Austria și Bulgaria, privind extinderea Spațiului Schengen cu România și Bulgaria la frontierele aeriene și maritime, începând cu luna martie 2024, informează Rador Radio România.

Instituția precizează într-un comunicat că părțile au mai convenit și discutarea anul viitor a aplicării tratatului Schengen la frontierele terestre, în strânsă legătură cu măsurile compensatorii privind întărirea controlului la granițe.

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL, afirmă că admiterea României în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, ca urmare a unui acord politic al tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, este un real succes.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuț Moșteanu, scrie pe o rețea de socializare că România merită în Schengen cu drepturi depline și critică guvernul PSD-PNL și pe președintele Klaus Iohannis că nu au continuat negocierile pentru o aderare deplină.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482