‘Așa nu se mai poate continua’

„Deputatul Dan Tanasă a avut un comportament provocator, iscând un scandal în toată regula prin declaraţiile xenofobe şi şoviniste făcute la adresa minorităţii maghiare din România”, afirmă Szabo Odon, în sesizarea disciplinară. Solicitarea deputatului UDMR a fost transmisă Comisiei juridice.

„În fapt, în ziua de marţi, 19 decembrie, în cadrul şedinţei comune consacrate dezbaterilor generale ale legii bugetului de stat pe anul 2024, deputatul Dan Tanasă a avut un comportament provocator, iscând un scandal în toată regula prin declaraţiile xenofobe şi şoviniste făcute la adresa minorităţii maghiare din România. Este absolut inadmisibil şi regretabil ceea ce realizează deputatul AUR Dan Tanasă care nu este la prima ieşire de acest gen la adresa comunităţilor minoritare din România, acesta nu ratează nicio ocazie să aibă un discurs provocator şi să apeleze la replici jignitoare la adresa grupului nostru, inclusiv în decursul dezbaterilor la legea bugetului”, afirmă Szabo Odon.

El cere Camerei Deputaților sancționarea disciplinară a lui Dan Tănasă.

„Aşa nu se poate continua”, adaugă Szabo Odon în sesizarea disciplinară.

Potrivit acestuia, Dan Tanasă a încălcat prevederile articolului 40 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei şi Senatului care prevede că „este interzisă proferarea de insulte sau calomnii atât de la tribună, cât şi din sala de şedinţe”.

Solicitarea deputatului UDMR a fost transmisă Comisiei juridice pentru analiză şi soluţionare.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3925